Onsdag kveld ble årets største og viktigste kamp i europeisk fotball spillet. Finalen i årets Champions League. Oppgjøret var en gjentagelse av finalen fra 2005 i Istanbul mellom Liverpool og AC Milan. Siste gang ”lurte” Liverpool Milan for trofeet ved å innhente italienernes 3-0 føring og vinde i straffespark. En historisk finale som aldri vil bli glemt. Denne gangen ble finalen spillet i Athen i Hellas. Der var lagt opp til revansje fra Milans side, som siden nederlaget i 2005 har hungret etter nettopp dette trofeet. Som det så ofte er med denne slags store finaler, ble det ikke den helt store spillemessige opplevelse. Første omgang gikk stort sett uten sjanser, men i aller siste minutt ble kampen for alvor åpnet. Et frispark til Milan rett utenfor feltet var det som skulle til. Pirlo iført Nike- Air Legend sparket mot fjerneste hjørne, men på vei mot mål streifet ballen scoringshaien nr. 1 – Filippo Inzaghi – og lurte dermed Reina i Liverpool-målet. Dermed kunne spillerne gå til pause med en 1-0 ledelse til Milaneserne. Der var derfor lagt opp til en stort Liverpool-press i andre omgang. Men spillerne fra Beatles-byen fik aldri lagt det avgjørende presset og derfor kunne Milan forsvare seg relativt sikkert inntil laget, små 10 minutter før tid, avgjorde kampen. Igjen var Inzaghi på pletten. Kaka spillte med en lur avlevering Inzaghi helt fri med Reina og her svikter Inzaghi ikke. Iført sin Diadora-sko dribler han elegant Reina og kunne uten vanskeligheter trille ballen i mål til 2-0. Inzaghi spillet i Diadora Brasil Champion. Skoen vil du kunne bestille her på Unisport.dk i løpet av juli måned. Nå hadde Liverpool for alvor travelt og de fikk da også satt en redusering i mål. Et hjørnespark havnet til sist i hodet på Kuyt, som iført Adidas – Absolute Svart/Rød kunne heade ballen i mål til 1-2. Men nærmere kom Liverpool ikke og dermed kan Milan nå kalde seg europeiske mestre, helt inntil neste års Champions League finale.