To danske mandskaber er tilbage i dette års europæiske turneringer. AaB i den største af dem alle og FC København i den mindre UEFA Cup. AaB har indtil nu gjort det ganske udmærket, men har haft det umådeligt svært mod klubber af langt større dimensioner end Nordjylland generelt set er. FC København derimod har der været lidt større forventninger til i en gruppe, der bestemt ikke så umulig ud ved første øjekast. Bevares, så er Valencia ubetinget en modstander hvor alt andet end et nederlag bør betragtes som en præstation. Derfor skulle Saint Etienne igår aftes besejres på hjemmebanen PARKEN, for at få et bedre udgangspunkt end sidste år, hvor man lagde ud med et nederlag hjemme mod Panathinaikos. Københavnerne troede da også inden kampen på muligheden og med det spil som topholdet i SAS Ligaen har vist, så var der bestemt også grund til optimisme. En optimisme der blev kvalt på 3 skæbnesvangre minutter. Først kunne Bafé Gomis heade Asse foran efter 2 minutter, efter elendig opdækning af forsvarsgeneralen Ulrik Laursen. 0-1. Op af bakke. Minuttet senere. Santin fældet i feltet. Straffe. Muligheden for at komme tilbage i kampen og ellers så sikre Nordstrand tog demonstrativt bolden og gik til pletten – og brændte. Herfra var det tydligt hvem af de to mandskaber, som ville mest, kunne mest og var bedst på dagen. Klart endda. Gomis, som altså headede den første kasse i nettet spillede i øvrigt i et par Adidas Absolute. Forgængeren for den nuværende Adidas Predator PowerSwerve. Loïc Perrin blev målscorer til 0-2 efter endnu en angreb, hvor hjemmeholdets forsvar blev degraderet til statister i stedet for modspillere. Perrin spillede i den nye smukke Puma King XL i hvid. Anden halvleg kom der fokus på Santin igen, da han fik endnu et straffe tilkendt og denne gang selv tog hånd om sagerne og sparkede bolden køligt ind bag gæsternes målmand. Havde man ikke lagt mærke til det før nu, så blev det i hvert fald her klart, at han til lejligheden havde byttet støvler igen, igen. Da han kom til FC København, spillede han nemlig i Puma fodboldstøvler, men på det seneste har han skiftet disse ud med Nikes Mercurial Vapor. Derfor var det lidt overraskende at se brasilianeren tilbage i sine Puma-støvler. Det der skulle have været et vendepunkt i kampen blev det aldrig rigtigt, og det hele endte med endnu en fransk scoring, sat ind af Dimitri Payet og i hans på dagen velvalgte grønne Nike Mercurial Vapor. En farvevariant, som vi lige nu har rigtige gode besparelser på. 1-3 og en sort aften i København. Næste gang der skal spilles europæisk for danskerne er d. 6. november mod en på forhånd nærmest umulig modstander i form af Valencia. Alligevel ser vi frem til kampen, og weekendens topbrag i SAS Ligaen, hvor FCK skal rejse sig mod duksene OB der kommer til byen. Så du noget i kampen igår, som du ville ønske vi havde skrevet? Var det fortjent med FCK’s nederlag? Skriv din mening i kommentarfeltet herunder og deltag i debatten.