Personvern- og informasjonskapselpolitikk

[Versjon 2 av 18. mai 2018].

1. Generelt og dataansvarlig

1.1 Politikken for behandling av personopplysninger («Personvernpolitikk») beskriver hvordan Unisport A/S ("Unisport", "vi/oss", "vår/vårt/våre") innhenter og behandler opplysninger om deg.

1.2 Personvernpolitikken gjelder personopplysninger som du gir til oss, eller som vi innhenter via www.unisportstore.no («Hjemmesiden»).

1.3 Dataansvarlig for Hjemmesiden er Unisport. Kontaktinformasjonen er oppført under pkt. 6 nedenfor.

2. Hvilke personopplysninger innhenter vi, med hvilke formål og på hvilket rettsgrunnlag?

2.1 Når du besøker Hjemmesiden, innhenter vi opplysninger om deg og din bruk av Hjemmesiden. Det kan f.eks. være når du melder deg på vårt nyhetsbrev, deltar i konkurranser mv. Vi innhenter også informasjonskapsler (cookies). Du kan lese mer om informasjonskapsler nedenfor.

2.2 Bruk av nettbutikken

2.3 Når du handler i nettbutikken vår, registrerer vi navnet ditt, adressen, e-postadressen, telefonnummeret, betalingsmåten, informasjon om hvilke produkter du kjøper og eventuelt har returnert, dine leveringsønsker, samt informasjon om den IP-adressen som bestillingen er fortatt fra. Vi kan foreta kundetilfredshetsundersøkelser og oppfordre deg til å vurdere oss på f.eks. TrustPilots hjemmeside. Har vi ditt samtykke, kan vi også bruke denne informasjonen til markedsføring, herunder til å minne deg om igangværende bestillinger som ikke er avsluttet.

2.3.1 Formålet, er å levere produktene du har bestilt, og for øvrig å oppfylle vår avtale med deg, samt administrere dine rettigheter til f.eks. å returnere og reklamere. Vi behandler også informasjon om dine kjøp for å overholde lovkrav, herunder til bokføring og regnskap. Rettsgrunnlaget for denne behandlingen er altså avtalen med deg og gjeldende lovkrav.

2.4 Nyhetsbrev

2.4.1 Hvis du melder deg på våre nyhetsbrev, innhenter vi med ditt samtykke opplysninger om deg som navnet ditt, e-postadressen din og din interesse for fotballprodukter. Formålet er å kunne levere tilbud, målrettet markedsføring, informasjon og levere kundeservice via e-post til deg. Vi kan profilere deg på basis av dine opplysninger, din innkjøpshistorikk samt informasjonskapsler for ev. å kunne sende deg målrettet markedsføring om produkter mv. som kan være interessante for deg.

2.5 Kontakt via skjema eller chat

Hvis du tar kontakt med oss f.eks. om en bestilling, forespørsel eller klage, behandler vi din identifikasjonsinformasjon som f.eks. navn, e-postadresse, samt ev. personopplysninger om deg som du gir oss ved henvendelsen. Formålet er kundeservice, svare på forespørsler, håndtere klager mv. Grunnlaget vårt kan finnes i avtalen med deg som kunde, vår legitime interesse i å forsvare oss mot et rettskrav eller gjøre et rettskrav gjeldende og/eller plikter i henhold til gjeldende lovgivning.

2.6 Denne hjemmesiden bruker informasjonskapsler (cookies). Se vennligst vår informasjonskapsel-politikk i pkt. 4.

3. Barns personvern

3.1 Vi er oppmerksom på det spesielle behovet for personvern for barn.

3.2 Vi innhenter ikke med forsett opplysninger om barn under 13 år, med mindre det foreligger samtykke fra en verge eller foreldremyndighetsinnehaver. Hvis du mener at vi har innhentet personopplysninger om barn under 13 år, ber vi deg ta kontakt med oss for å få slettet opplysningene.

4. Informasjonskapsler (cookies)

4.1 Hva er informasjonskapsler (cookies)?

4.1.1 Akkurat som de fleste andre hjemmesider fungerer Hjemmesiden best hvis du tillater bruk av informasjonskapsler. Informasjonskapsler kan inneholde personopplysninger, men kan også inneholde bare rent teknisk informasjon. Når du besøker Hjemmesiden, legger vi med ditt samtykke igjen informasjonskapsler på din datamaskin.

4.1.2 En informasjonskapsel er en liten tekstfil som sendes fra nettserveren til nettleseren (f.eks. Google Chrome eller Internet Explorer). Denne informasjonskapselen gjør det mulig for hjemmesiden eller serveren å innhente spesifikk, men begrenset informasjon fra nettleseren om den besøkende, dvs. deg.

4.2 Hva bruker vi informasjonskapsler til?

4.2.1 Vi bruker informasjonskapsler til å hjelpe oss med å huske deg når du besøker Hjemmesiden igjen, og til å huske hvilke spesifikke sider du har vært inne på, samt hvilke spesielle innstillinger du kanskje har valgt underveis. Vi kan bruke denne informasjonen til å personliggjøre innholdet du får vist, eller til å unngå at f.eks. en popup-melding blir vist to ganger.

4.2.2 Vi registrerer bl.a. hvilken nettleser du bruker, hvilke søketermer du bruker på Hjemmesiden, IP-adressen din og informasjon om datamaskinen din.Formålet er å optimalisere brukeropplevelsen og Hjemmesidens funksjon, utarbeide statistikk over bruken av Hjemmesiden samt å foreta målrettet markedsføring, herunder retargeting, til deg. Vårt rettsgrunnlag for denne behandlingen er ditt samtykke til informasjonskapsler og vår legitime interesse i markedsføring.

4.2.3 Vi gjør bruk av ulike typer informasjonskapsler på dette nettstedet. Det er førsteparts informasjonskapsler som vi legger igjen, og det er tredjeparts informasjonskapsler som vi tillater en tredjepart å legge igjen via din bruk av Hjemmesiden. De varierer fra langsiktige informasjonskapsler (for å huske deg og dine preferanser) til kortsiktige eller sesjonsbaserte informasjonskapsler, som utløper når du lukker vinduet i nettleseren. Du kan få et samlet overblikk over informasjonskapsler på Hjemmesiden ved å følge lenken:

www.unisportstore.no/cookie_overview/

4.2.4 Vi kan også bruke en rekke verktøy fra sosiale medier – både tredjeparts og spesiallagde – for å forbedre brukerinteraksjonen på Hjemmesiden (f.eks. «Liker», «Del» eller «Tweet»).

4.2.5 Hvis du allerede benytter disse plattformene, vil informasjonskapslene deres muligens bli omstilt til Hjemmesiden og lenket til din brukerkonto. I så fall vil data kunne brukes til å tilpasse visse reklamer eller funksjoner på Hjemmesiden basert på din bruk av deres tjenester fra Hjemmesiden.

4.2.6 Vi kan bruke andre tredjeparts informasjonskapsler (innstilt fra andre nettsteder, f.eks. Google) til å innhente og lagre anonyme statistikker om søkemønstre eller hjemmesideatferd og bygge opp en demografisk profil. Disse data innhentes sammen med andre besøksdata for å danne en kollektiv analyserapport. Det er viktig å bemerke at disse data ikke er personlig identifiserbare og utelukkende brukes til rapportering/statistiske formål.

4.3 Hva hvis jeg ikke ønsker informasjonskapsler?

4.3.1 Du er ikke forpliktet til å akseptere informasjonskapsler fra Hjemmesiden, og de fleste nettlesere gir deg mulighet for å avvise dem. Hvis du ønsker å vite hvordan du gjør dette, skal du bruke menyen «Hjelp» i nettleseren eller ta kontakt med din systemadministrator. Du skal imidlertid være oppmerksom på at visse tjenester eller sider på Hjemmesiden ikke vil være tilgjengelige for deg, eller kanskje ikke fungerer etter hensikten, hvis du avviser informasjonskapsler.

5. Hvem deler vi dine personopplysninger med?

5.1 Selvstendig dataansvarlige

5.1.1 Vi deler dine personopplysninger når det er nødvendig for å levere varer til deg. I så fall vil navnet ditt, (leverings)adressen, e-postadressen, telefonnummeret, ordrenummeret og spesifikke leveringsønsker kunne bli delt med én eller flere transportører som utfører den fysiske leveringen.

5.1.2 Ved kjøp eller henvendelse til oss om ikke-lagerførte varer kan personopplysninger deles med produsenten eller selgeren av den aktuelle varen, som eventuelt vil stå for leveransen.

5.2 Databehandlere

5.2.1 Vi gir personopplysninger videre til databehandlere, som utelukkende behandler personopplysningene på våre vegne og ikke kan bruke dem til egne formål. Vi har inngått skriftlige databehandleravtaler med alle databehandlere, herunder sikret at de er underlagt fortrolighet.

5.2.2 Databehandlere kan være plassert i EU/EØS eller i land hvor vi har tilstrekkelige garantier for at dine personopplysninger er underlagt den nødvendige behandlingssikkerhet. Vi benytter databehandlere til f.eks. teknisk drift og forbedringer av Hjemmesiden, utsendelse av nyhetsbrev og målrettet markedsføring, herunder retargeting, samt til din vurdering av vår virksomhet og våre produkter. Fire av disse databehandlerne ligger i USA (Google, Facebook, Snap Inc. og Rocket Science Group LLC). De nødvendige garantiene for overføring av opplysninger til USA er sikret gjennom deres sertifisering i henhold til EU-U.S. Privacy Shield.

6. Dine rettigheter som registrert

6.1 Du har rett til å få tilgang til dine personopplysninger.

6.1.1 Du har til en enhver tid rett til å få opplyst hvilke personopplysninger vi behandler om deg, hvor de stammer fra, og hva vi bruker dem til mv. Du kan be om å få utlevert kopi av dine personopplysninger. Tilgangen kan være begrenset av hensyn til andre personers rettigheter, som følge av forretningshemmeligheter og/eller immaterielle rettigheter.

6.1.2 Du kan i visse tilfeller også ha rett til å få dine data utlevert i en elektronisk kopi eller overført til en annen dataansvarlig når behandlingen skjer på bakgrunn av et samtykke eller kontrakt (såkalt dataportabilitet).

6.2 Du har rett til å få eventuelle feil i dine personopplysninger rettet eller slettet.

6.2.1 Hvis du mener at de personopplysningene vi behandler om deg inneholder feil, har du rett til å få dem korrigert.

6.2.2 I noen tilfeller vil vi være forpliktet til å slette dine personopplysninger. Det gjelder f.eks. hvis du trekker tilbake ditt samtykke. Hvis du mener at dine personopplysninger ikke lenger er nødvendige til det formål de ble innhentet for, kan du be om å få dem slettet. Du kan også ta kontakt med oss hvis du mener at dine personopplysninger blir behandlet i strid med lovgivningen eller andre rettslige forpliktelser.

6.2.3 Når du henvender deg med en anmodning om å få korrigert eller slettet dine personopplysninger, undersøker vi om betingelsene er oppfylt, og korrigerer eller sletter i så fall så hurtig som mulig.

6.3 Du har rett til å gjøre innsigelse mot vår behandling av dine personopplysninger.

6.3.1 Du har rett til å gjøre innsigelse mot vår behandling av dine personopplysninger. Du kan også gjøre innsigelse mot vår behandling av dine personopplysninger til markedsføringsformål. Hvis din innsigelse er berettiget, sørger vi for å opphøre med behandlingen av dine personopplysninger.

6.4 Rett til å tilbakekalle ditt samtykke

6.4.1 Du har til enhver tid rett til å tilbakekalle et samtykke du har gitt oss til en gitt behandling av dine personopplysninger. Hvis du ønsker å tilbakekalle ditt samtykke, kan du gjøre det direkte via f.eks. e-posten vi sendte deg eller ved å ta kontakt med oss.

6.5 Hvordan gjør du bruk av dine rettigheter?

6.5.1 Du kan gjøre bruk av dine rettigheter ved å ta kontakt med oss.

6.6 Klage

6.6.1 Du har rett til å sende inn en klage til en tilsynsmyndighet, spesielt i EU / EØS-medlemsstaten der du har din faste bosted eller arbeidsplass.

7. Kontaktinformasjon

7.1 Hvis du har spørsmål eller ønsker å gjøre bruk av dine rettigheter, kan du ta kontakte med oss.

Unisport A/S
Bådehavnsgade 38
2450 København SV
Danmark

Tlf. nr.: +47 21 08 18 06
E-mail: support@unisportstore.no
Unisport AS er registrert i Danmark med organisasjonsnummer 996511030.

8. Sletting av personopplysninger

8.1 Opplysninger innhentet ved hjelp av informasjonskapsler mv., slettes i henhold til oversikten i punkt 4

8.2 Hvis du trekker ditt samtykke til nyhetsbrev tilbake, registrerer vi dette og vil ikke sende deg ytterligere kommunikasjon. Vi lagrer opplysninger om avmeldingen så lenge vi i henhold til lovgivningen skal kunne dokumentere dette.

8.3 Opplysninger som vi har innhentet i forbindelse med kjøp du har foretatt på Hjemmesiden, vil bli lagret i 5 år til utgangen av et regnskapsår for å oppfylle bokføringslovens krav.

9. Sikkerhet

9.1 Vi har naturligvis truffet tekniske og organisatoriske tiltak for å unngå at dine personopplysninger hendelig eller ulovlig tilintetgjøres, offentliggjøres, fortapes, forringes eller kommer til uvedkommendes kjennskap, misbrukes eller for øvrig behandles i strid med lovgivningen.

9.2 Kun ansatte som har et reelt behov for å få tilgang til dine personopplysninger for å utføre jobben sin, har tilgang til disse.

10. Endringer i personvernpolitikken

10.1 Vi forbeholder oss rett til når som helst å endre vår personvernpolitikk og vil i så fall meddele dette på Hjemmesiden med et passende varsel og/eller på de enkelte tjenestene når dette er relevant.

10.2 Den til enhver tid gjeldende politikk er tilgjengelig på Hjemmesiden og de relevante tjenestene.